Algemene fysiotherapie

Herstel, Beweging, Balans

Bereik je doel

De algemeen fysiotherapeuten van FMD+ gaan uit van jouw eigen veerkracht om je doel te behalen. Onze behandeling en begeleiding zijn er op gericht om je daarbij te helpen. Hoe verschillend die doelen ook zijn, in de basis zijn ze terug te brengen tot drie:

Herstel

Door ziekte, een ongeval of andere oorzaak ben je minder fit dan voorheen. Jouw doel is om terug te keren op dat niveau zodat je alles weer kunt doen wat je voorheen ook deed. Onze behandeling richt zich op de blessure in kaart brengen en deze herstellen. Daarbij kijken we naar je hele lichaam. Want als een onderdeel van je lichaam niet goed functioneert, heeft dat gevolgen voor de rest; je beweegt anders, hebt een andere houding en spant andere spieren aan. Met onze behandeling zorgen we er voor dat alle schakels weer optimaal functioneren.

Beweging

Iets wat niet beweegt loopt vast. Dat geldt ook voor het menselijk lichaam. Met beweging zet je jouw hele lichaam én geest in werking en verbeter je je gezondheid zodat je meer kunt dan voorheen. Met de juiste begeleiding en behandeling helpen we je om dat te bereiken. We motiveren je om dat extra stapje te zetten en halen het beste bij jou naar voren. Heb je chronische klachten die je al jarenlang beperken? Met de juiste begeleiding zetten we ook jou weer in beweging.

Balans

Soms kun je niet meer terug naar het niveau van voorheen. Maar dat betekent niet dat je niet meer gezond kunt worden. Onze behandeling richt zich op het optimaal laten functioneren van jouw lichaam onder de gegeven omstandigheden. Daarnaast helpen we je met het stellen van nieuwe doelen en leren omgaan met je beperking zodat er een nieuwe balans in je leven ontstaat. Wil je voorkomen dat je gezondheid achteruitgaat? Dan is het belangrijk om de huidige balans juist te behouden. Ook dan staat FMD+ voor je klaar.

Je eigen veerkracht is het belangrijkste ingrediënt om je doel te behalen

Hulpmiddelen

Een goede behandeling is maatwerk waarbij de fysiotherapeut gebruik kan maken van diverse hulpmiddelen. Met behulp van echografie kunnen bijvoorbeeld heel goed  spieren, pezen, kapsel, banden, zenuwen en bloedvaten weergegeven worden. Daarnaast is een echo soms heel nuttig om tijdens het revalidatieproces het herstel te volgen.

Daarnaast maken we in bepaalde gevallen gebruik van EPTE, waarbij een dunne naald direct in het probleemgebied wordt aangebracht waarna er stroom doorheen geleidt wordt. Zodoende wordt het lichaamseigen herstelvermogen bevorderd; direct op de plek waar dat nodig is!

Een ander hulpmiddel is de VR-bril, een aanvulling op het behandelplan om hoofd-, nek- en schouderklachten te  behandelen. Maar het is ook een bewezen  techniek om klachten als gevolg van Covid  effectief te behandelen.

Manuele

therapie

Oncologie

therapie

Oedeem

therapie

Neuro

revalidatie

Schroth

therapie

Alle

behandelingen