Positieve gezondheid

Iedereen gezond

Iedereen gezond

Iedereen wil gezond zijn. En toch betekent dat voor elk persoon iets anders. Een sportieve jongeman kan net zo gezond zijn als zijn oma van 90 in een rolstoel. Want niet alleen je lichaam bepaalt hoe gezond je je voelt, maar ook andere aspecten zoals sociale contacten, zinvolle tijdsbesteding, balans in je leven of zelfstandigheid.
Deze visie is gebaseerd op het positieve gezondheid principe. De grondlegger, Machteld Huber, gaat uit van iemands veerkracht om met een klacht om te gaan en weer sterker te worden. Positieve gezondheid gaat veel verder dan alleen het medische en lichamelijke aspect.
Het bestaat uit zes bouwstenen die er samen voor zorgen dat iemand zich al dan niet gezond voelt.

FMD+ werkt vanuit dit positieve  gezondheidsprincipe. Daarom kijken de  fysiotherapeuten verder dan alleen naar jouw  lichamelijke klacht. Samen met jou gaan we op  zoek naar de factoren die voor jou bepalend  zijn om je fit en gezond te voelen. Door op deze  manier te behandelen richten we ons niet alleen  op de fysieke beperkingen maar gaan we ook  op zoek naar de achterliggende oorzaken van de  klacht. Vaak ligt dat voor de hand, bijvoorbeeld  bij een sportblessure. Maar andere complexe  of vage klachten hebben niet altijd een direct  aanwijsbare oorzaak.  

Tijdens het intakegesprek onderzoeken we  natuurlijk je fysieke klacht, maar zullen we ook  de focus leggen op je thuis- en werksituatie,  je hobby’s en je sociale contacten. Zo leren we  jou beter kennen en ontdekken we samen wat  jouw ultieme gezondheidsdoel is. Van daaruit  komen we tot een diagnose en persoonlijk  behandelplan. Ook tijdens de behandeling  ervaar je onze alomvattende aanpak. We  geven je de fysieke behandeling die je nodig  hebt voor de aanpak van je klacht. Daarnaast  voeren we ook gesprekken met je en geven  adviezen op het gebied van bijvoorbeeld voeding,  stressvermindering, beweging en tijdsbesteding.  

Een sportieve jongeman kan net zo gezond zijn als zijn oma van 90 in een rolstoel