Onze werkwijze

Samen werken aan jouw herstel

De werkwijze van FMD+

Fysiotherapie Miriam Donders is een vooruitstrevende fysiotherapiepraktijk. Dat merk je vanaf het eerste moment van kennismaking tot aan het hopelijk spoedige afscheid. Want we realiseren ons terdege dat een fysiotherapeut meer noodzaak dan liefhebberij is. Daarom maken we je bezoek aan onze praktijk zo prettig, maar tegelijk ook zo kort mogelijk.

Jouw klacht, onze specialisatie

FMD+ bestaat uit een team van fysiotherapeuten die vanuit hun eigen specialisatie je behandelen voor allerlei klachten aan het bewegingsapparaat zoals (sport)blessures, rug– en nekklachten of pijnlijke gewrichten. Maar ook bij een groot aantal andere klachten kun je baat hebben bij fysiotherapie. Denk daarbij aan hoofdpijn, kanker of incontinentie. Twijfel je of we je kunnen behandelen? Neem dan zeker contact met ons op. Want helpen kunnen we je altijd. Tijdens het intakegesprek stellen we een diagnose en adviseren we over welke behandeling het best aansluit; ook als dat een behandeling buiten onze eigen expertise is. FMD+ werkt nauw samen met allerlei specialisten, niet alleen binnen onze eigen praktijk maar ook daarbuiten. Als het jouw behandeling ten goede komt overleggen we met andere zorgverleners of verwijzen we je door. Deze teamaanpak komt het resultaat ten goede en daar pluk jij de vruchten van.

Samen werken aan jouw herstel

Werken aan jouw gezondheid; dat doen we samen. Samen met het complete team van specialisten, maar ook samen met jou. Voor de beste zorg en het snelste herstel heb je vaak baat bij een behandelplan met verschillende specialismen. Daarom ben je bij FMD+ niet onder behandeling bij één specialist, maar bij het volledige team. Elk teamlid is volledig op de hoogte van jouw situatie (met inachtneming van de privacyregels) en samen bespreken we je situatie. Daar waar nodig verwijzen we je intern door voor een vervolgbehandeling. Samen werken aan je herstel; dat geldt ook voor jou zelf. Het is tenslotte jouw lichaam. We stellen samen concrete en haalbare doelen op en werken daar naar toe. Die doelen zijn heel persoonlijk. Voor de een is dat de marathon lopen, voor de ander is zelfstandig boodschappen kunnen doen al een mijlpaal. We maken afspraken wat je naast je bezoek aan de praktijk zelf doet om je herstel te bevorderen. Zo verkorten we jouw behandeling en werken we samen aan doelmatige zorg.

Onze werkwijze in de praktijk

Directe toegang Fysiotherapie

Sinds 2006 bent u volledig vrij in de keuze van uw fysiopraktijk en heeft u geen verwijsbriefje nodig van uw arts, specialist of bedrijfsarts meer nodig. U kunt dus ook altijd rechtstreeks bij ons terecht. Het grote voordeel is dat u meteen bij de specialist zit die u na de screening ook direct kan helpen met het herstel. We onderhouden contact met uw huisarts en andere specialisten zodat elke behandelaar goed op de hoogte is van de relevante zaken over uw gezondheid.

Intakegesprek en behandelplan

Elke patiënt die voor het eerst bij Fysiotherapie Miriam Donders komt, krijgt een uitgebreid intakegesprek, ongeacht de aard van de klacht. Dit gesprek is enerzijds bedoeld om te achterhalen wat uw exacte klachten zijn en anderzijds als kennismaking met onze praktijk.

De meest efficiënte zorg voor u als patiënt staat voorop, zodat u zo spoedig mogelijk weer de dingen kunt doen die u wilt. Het is heel goed mogelijk dat u dan het beste geholpen bent met een behandelplan waarin verschillende specialisaties zijn opgenomen. In dat geval wordt u vaak ook door meerdere specialisten begeleid. Als team staan we voor u klaar.

Behandeling in de praktijk, thuis of online

Voor sommige cliënten kan een bezoek aan de fysiotherapeut een flinke opgave zijn. Misschien bent u afhankelijk van anderen om u te brengen of bent u niet mobiel genoeg om het huis uit te gaan. Gelukkig heeft FMD+ voldoende mogelijkheden om u te helpen. Bij voorkeur behandelen we u het liefst in onze praktijk, waar we alle faciliteiten tot onze beschikking hebben. Is vervoer een probleem, dan halen we u graag gratis op en brengen u ook weer thuis. Is een bezoek aan de praktijk echt niet mogelijk? Dan komt de fysiotherapeut op huisbezoek of heeft een online consult met u. Wilt u thuis trainen en heeft u daar wat hulp bij nodig? Onze online oefeningen helpen u daarbij. Kortom, we gaan zo ver als nodig en mogelijk is om u te begeleiden.

Soms zit de kracht van het helpen in de juiste persoon te vinden bij de juist hulpvraag, ook als dit buiten onze praktijk is.