Groepstrainingen

samen trainen motiveert

Een overzicht van onze groepstrainingen

Neurologie

Oncologie

Parkinson

Groepstrainingen

Bewegen is voor iedereen belangrijk. Jong of oud, sportief of niet. Door te bewegen blijven je spieren soepel en sterk, vergroot je je longinhoud, maak je goede cholesterol aan en voel je je mentaal beter. Allemaal aspecten die zorgen voor een goede gezondheid.

Echter, voor mensen met een (chronische) aandoening zoals COPD, Parkinson, overgewicht of hartklachten is de drempel vaak hoog om voldoende te bewegen. Er bestaat de angst dat de kwaal verergert of men is bang voor blessures.

Maar juist het tegendeel is waar. Om die drempel te verlagen kun je bij FMD+, onder begeleiding van een fysiotherapeut, veilig en verantwoord sporten. In een kleine groep van mensen met vergelijkbare klachten sport je op je eigen niveau en aan de hand van een persoonlijk trainingsschema.

En tegelijk heb je de voordelen van het trainen met anderen; het is gezellig, je motiveert elkaar, je bent met gelijkgestemden en soms worden er zelfs waardevolle vriendschappen gesloten.

De groepstraining kan gevolgd worden naast  of opvolgend aan een behandeltraject. Zelf  oefenen is namelijk een belangrijk onderdeel van  de behandeling. Met de groepstraining zorg je  voor continuïteit van die oefeningen en hou je de  actieve leefstijl vast.  

Maar ook als je niet onder behandeling bent  bij FMD+ kun je, afhankelijk van je klachten,  aansluiten bij een van de groepen. Tijdens  een intakegesprek bekijken we samen wat de  mogelijkheden zijn.