Longrevalidatie

behandeling bij COPD, astma en coronaklachten

Met COPD of astma kan je kwaliteit van leven flink aangetast worden. Door je kortademigheid kosten normale dingen veel meer moeite dan gebruikelijk. Met longrevalidatie herstel je sneller na je ziekte en voorkom je verergering van je klachten. Je leert naar je lichaam te luisteren en je grenzen te kennen. Hierdoor krijg je weer controle over je dagelijkse leven.

Bewegen geeft lucht

Het idee dat mensen met ademhalingsproblemen  zich rustig moeten houden is al  jaren achterhaald. Sterker nog: verantwoord  bewegen kan juist helpen de klachten te  verminderen!

Door regelmatig te bewegen  neemt je longinhoud toe. Oude lucht wordt  beter verwijderd en maakt plaats voor verse  zuurstofrijke lucht. Bovendien hebben getrainde  spieren minder zuurstof nodig. De speciale  groepstraining voor longziekten verlaagt de  drempel voor mensen met COPD of astma  om actiever te worden. Samen met andere longcliënten en onder begeleiding van een fysiotherapeut bouw je conditie op en leer je verantwoord te sporten.

Coronarevalidatie

Als je hersteld bent van corona kan het zijn datje je lange tijd niet de oude voelt. Restklachten als kortademigheid, vermoeidheid, krachtverlies en gewricht- en spierpijn komen vaak voor. Bovendien is de emotionele impact van een ziekenhuis- of zelfs IC-opname niet gering.

Met een revalidatieprogramma speciaal voor coronacliënten helpen we je weer terug te keren op het oude niveau. Ook als je niet opgenomen bent geweest in het ziekenhuis kun je daar veel baat bij hebben. De gevolgen van corona raken veel aspecten van het dagelijks leven. Daarom werken we bij de behandeling nauw samen met andere specialisten zoals je huisarts, een ergotherapeut, een psycholoog of een diëtist.

Manuele

therapie

Oncologie

therapie

Oedeem

therapie

Neuro

revalidatie

Schroth

therapie

Alle

behandelingen