Neurorevalidatie

Fysiotherapie bij Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Niet aangeboren hersenletsel is een letsel aan de hersenen, dat ontstaan is na de geboorte. Dit kan optreden ten gevolge van een ziekte, zoals bv. een beroerte (CVA), MS, Parkinson, dementie, hersentumoren etc. Daarnaast kan het ook ontstaan door een verkeersongeluk, een ernstige val, verdrinkingsverschijnselen of na een harde klap tegen het hoofd.

De gevolgen zijn afhankelijk van de plaats en de grootte van het letsel in de hersenen en dus niet bij iedereen gelijk. Sommige mensen hebben moeite met lopen of balans houden, zijn gedeeltelijk verlamd of praten onduidelijk. Ander mogelijke problemen zijn minder zichtbaar zoals vermoeidheid, geheugen- en/of concentratieproblemen, verwardheid en karakterveranderingen.

Hoe werkt neurorevalidatie?

De rol van fysiotherapie bij NAH is revalidatie.  We kijken samen wat er nodig is om weer te  kunnen functioneren op een niveau dat past bij je  hersenletsel. Het kan zijn dat je bepaalde dingen  niet meer kunt, dus gaan we vooral op zoek naar  wat nog wel kan. Met oefeningen werk je naar  die doelen toe en leer je weer te vertrouwen op  je lichaam.

Thuis verder

Om ervoor te zorgen dat je op jouw haalbare  niveau kunt functioneren is fysiotherapie alleen  vaak niet toereikend. Ook specialisten als een  ergotherapeut, logopedist en een psycholoog zijn  hiervoor nodig. Daarom maakt FMD+ deel uit van  het samenwerkingsverband ‘Thuis Verder’. Met  een multidisciplinair team zorgen we er samen  voor dat de behandelingen bij de verschillende  specialisten nauw op elkaar aansluiten.

Onze fysiotherapeuten

Hanneke Buijvoets

Oedeem/Neurofysiotherapeute

Algemene

Fysiotherapie

Manuele

therapie

Oncologie

therapie

Oedeem

therapie

Schroth

therapie

Alle

behandelingen