Medical taping

ondersteunt het spierstelsel

Met medical taping legt de fysiotherapeut elastische tape aan op zwakke plekken van het lichaam. Het tape ondersteunt de spieren zonder dat het je in je bewegingen beperkt.

Hoe werkt medical taping?

Bij medical taping wordt gebruik gemaakt van speciale rekbare tape dat dezelfde elasticiteit en gewicht heeft als je huid. Hierdoor kun je gewoon en zonder beperking bewegen terwijl de tape tegelijkertijd ook ondersteuning geeft. Bovendien heeft de  tape een liftende werking op de opperhuid, wat zorgt voor drukvermindering en minder pijn. 

Medical taping is een aanvulling op andere behandelmethodes zoals sportfysiotherapie of algemene fysiotherapie. De fysiotherapeut brengt de tape na de behandelsessie aan op de juiste plek. De tape kan enkele dagen, vaak zelfs tot de volgende afspraak, blijven zitten. Je kunt er gewoon mee douchen, sporten en slapen.

Wanneer heeft u baat bij medical taping?

Medical taping wordt toegepast bij verschillende klachten. Het kan slappe spieren  op spanning brengen, maar het kan juist ook gespannen spieren rust geven. Hierdoor is het bij bepaalde vormen van hoofdpijn een adequaat middel. 

Bij sportblessures zorgt de medical tape voor het verminderen van vocht en ontstekingen of voor rust bij overbelasting. Ook voor het ondersteunen van de gewrichten wordt medical taping toegepast. Vele sporters tapen bijvoorbeeld hun knie voor extra ondersteuning. 

Medical tape kan ook worden gebruikt om een verkeerde houding te corrigeren.

Verder kan medical taping pijn verminderen en bloedcirculatie en lymfeafvoer verbeteren. 

Onze fysiotherapeuten

Hanneke Buijvoets

Oedeem/Neurofysiotherapeute

Merian Sluiter

Oedeemfysiotherapie/Oncologie

Miriam Donders

Master Manuele Therapie

Patrick Schumaker

Master Sportfysiotherapie

Algemene

Fysiotherapie

Manuele

therapie

Oncologie

therapie

Oedeem

therapie

Neuro

revalidatie

Schroth

therapie

Alle

behandelingen