Praktijkinformatie

Alles op een rijtje

Bereikbaarheid

De praktijk is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 8.30 uur tot in de avond. De actuele openingstijden zijn te vinden op de website. Tijdens de openingstijden zijn wij telefonisch bereikbaar op nummer 026 – 49 55 103. Buiten  deze uren kun je inspreken op onze voicemail of  mailen naar welkom@fmdplus.nl.

Cliënt worden

Geef duidelijk aan welke klachten je hebt en of je specifiek behandeld wilt worden door een gespecialiseerde fysiotherapeut. Sinds 2006 is de fysiotherapeut direct toegankelijk. Dit betekent dat een verwijzing van een huisarts of specialist niet noodzakelijk is, tenzij het een chronische indicatie of behandeling aan huis betreft. Tijdens de eerste afspraak vraagt de fysiotherapeut je enkele persoonsgegevens om een behandeldossier aan te kunnen maken. Vervolgens wordt je gezondheidsprobleem besproken en volgt er meestal een lichamelijk onderzoek. De eerste afspraak zal ongeveer 25 minuten in beslag nemen. Naar aanleiding van de resultaten uit het onderzoek zal een behandelplan opgesteld worden. Dit behandelplan omvat de therapievorm en het aantal behandelingen. Deze wordt met je besproken vóór we met de behandeling starten. De plus van FMD+ Bij de tweede afspraak (soms direct aansluitend) beginnen we met de behandeling van je klacht. Een afspraak duurt gemiddeld 25 minuten (inclusief aan- en uitkleden).

Vergoedingen

We hebben met de meeste zorgverzekeraars een contract. Wil je zeker weten of en hoeveel fysiotherapiebehandelingen jouw zorgverzekering vergoedt? Lees dan goed je polis door of neem contact op met je verzekeraar. De verzekeraar vergoedt alleen medisch noodzakelijke zorg. Dit betekent dat als je jouw behandeldoelen hebt bereikt, er geen sprake meer is van medisch noodzakelijk zorg. Je bent zelf verantwoordelijk voor het behouden van deze doelen; vervolgbehandelingen worden dan ook niet meer vergoed. Je kunt eventueel na de behandeling een trainingsabonnement afsluiten om op niveau te blijven. Je bent zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van het aantal behandelingen die je nog vergoed krijgt. Als je zorgverzekeraar de behandelingen (gedeeltelijk) niet vergoedt, dan gelden de tarieven zoals vermeld op onze website.

Kwaliteit

Onze fysiotherapeuten staan geregistreerd in het algemeen register van het Keurmerk Fysiotherapie. Daarnaast staan zij ingeschreven in het register van de erkende beroepsverenigingen van hun specialisatie.