EPTE

bij spier- en peesklachten

EPTE staat voor Percutane Electrolyse Therapie. De nieuwste en meest innovatieve behandelmethode voor spier- en peesklachten op dit moment! Onder geleide van echografie, wordt op de plaats van de ontsteking of overbelasting een dunne naald ingebracht. De naald is vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur. Deze naald zal stroom geleiden precies in het ontsteking- of overbelastinggebied.

Hoe werkt EPTE?

Bij EPTE wordt onder echogeleide een dunne naald ingebracht rechtstreeks in de pijnlocatie. Wanneer de naald op zijn plek in het aangedane en pijnlijke gebied zit, wordt er stroom doorheen geleid. De hoeveelheid stroom en de intensiteit worden tijdens de behandeling constant aangepast voor het beste behandelresultaat.

De naald is zeer dun (vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur) en gaat rechtstreeks in het probleemgebied. Alleen het te behandelen weefsel wordt hierdoor “geraakt”. U ervaart enkel lokaal een licht onaangenaam gevoel.

EPTE bevordert het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig is!

Bij welke klachten is EPTE effectief?

Percutane Electrolyse Therapie is zeer effectief bij ontstoken of chronisch ontstoken pezen. Chronisch ontstoken pezen veroorzaken vaak langdurige pijn en beperkingen in sport en dagelijks leven. Wanneer een ontsteking chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden “moe”  en fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. Percutane Electrolyse Therapie tracht dit proces om te keren door het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie te herstellen.

Klachten waarbij EPTE effectief is zijn o.a.:

Wilt u snel van uw pijnklachten af? Wacht dan niet te lang en bespaar u lange fysiotherapietrajecten door een afspraak te maken voor een EPTE behandeltraject.

Algemene

Fysiotherapie

Manuele

therapie

Oncologie

therapie

Oedeem

therapie

Neuro

revalidatie

Schroth

therapie

Alle

behandelingen