VR-bril

bij hoofd-, nek- en schouderklachten

Fysiotherapie is een beroep waar het menselijke  aspect altijd bovenaan staat, zowel voor  cliënt als behandelaar. Maar waar technologie  ondersteunend en van bewezen toegevoegde  waarde is, zetten we de nieuwe hulpmiddelen  graag in. Zo ook de allernieuwste trend in ons  vak; de Virtual Reality (VR) bril. 

De VR bril is een aanvulling op het behandelplan  om hoofd-, nek- en schouderklachten te  behandelen. Maar het is ook een bewezen  techniek om klachten als gevolg van Covid  effectief te behandelen. Met behulp van de bril  voert de cliënt een set van oefeningen uit. Door  de bril wordt de cliënt ondergedompeld in een  virtuele wereld en wordt hij minder afgeleid.  Zo kan hij zich beter focussen op de training.  Bovendien is het door het spelelement van de  oefeningen ook vooral leuk om te doen, wat  motiverend werkt om door te zetten. 

De fysiotherapeut stuurt van afstand het proces.  Via een tablet kan hij of zij de oefeningen  selecteren en de vorderingen volgen. De fysiotherapeut doe je versterkende en  corrigerende oefeningen die je ook thuis uitvoert  om zo het herstel te bespoedigen. Eventueel  wordt de behandeling aangevuld met andere  fysiotherapiebehandelingen. 

Ook voor thuis

Als je zelf een VR bril hebt kun je de oefeningen  thuis voortzetten. Met de speciale app op je  smartphone kun je na je consult verder aan de  slag. Zo kun je waar je ook bent oefenen; zonder  afleiding, met goede uitleg en op je eigen niveau.  Op die manier zul je goede vorderingen maken en  ben je sneller van je klachten af. 

Met deze nieuwe VR bril hopen we cliënten  nog beter te helpen door ze een veel leukere en  actievere behandeling aan te bieden!

Algemene

Fysiotherapie

Manuele

therapie

Oncologie

therapie

Oedeem

therapie

Neuro

revalidatie

Schroth

therapie

Alle

behandelingen